Zoals U misschien weet zit fysiotherapie niet meer in het basispakket, maar dient U hiervoor een zgn. aanvullende verzekering af te sluiten. Aangezien dit van jaar tot jaar kan veranderen zult u zich jaarlijks - vaak is dit aan het eind van het jaar in de periode oktober t/m december - op de hoogte dienen te stellen van de mogelijke aanpassingen die uw zorgverzekeraar voor het komende jaar in petto heeft.

WIJZIGINGEN BINNEN DE FYSIOTHERAPIE
Door de onduidelijke berichtgeving van de zorgverzekeraar, lijkt het alsof u de eerste 20 behandelingen voor fysiotherapie altijd zelf moet gaan betalen. Dit is alléén het geval als u een chronische indicatie heeft en dus gebruik gaat maken van de basisverzekering. Dit geldt vanaf 2012
Deze 20 behandelingen komen dan ten laste van uw aanvullende verzekering en als die niet voldoende is moet u het verschil bij betalen. Er is sprake van chronische fysiotherapie als de indicatie voorkomt op de chronische lijst. Dit is b.v. na een nieuwe knie/heup (maximaal een jaar), bij COPD (FEV<60%)of na een CVA.
Niet-chronische fysiotherapie wordt al jaren vergoed uit uw aanvullende verzekering en dit is vanaf 2012 nog steeds het geval!
Mocht u hier vragen over hebben dan kunt u altijd tussen 9.00 en 12.00 bellen met ons secretariaat 0475-501529, ons mailen: info@fysio-swalmen.nl

medewerkers Fysiotherapie Swalmen 

Algemene informatie hierover kunt U vinden op www.defysiotherapeut.com

CZ-verzekerden: http://www.cz.nl/voorwaarden-vergoedingen-zorgverzekeringen
VGZ-verzekerden: http://www.vgz.nl/vergoedingen/fysiotherapie


Veldpoort 26 • NL-6071 JL Swalmen • T 0475 50 15 29 • F 0475 60 03 22 • info@fysio-swalmen.nl
© Fysiotherapie Swalmen 2017 • LinksSitemapDisclaimer