Myo-Concept

Dit is een manueel holistisch behandelconcept ontwikkeld door Hans de Jong. Hierbij wordt gekeken naar het lichaam als 1 functionerend geheel en niet naar ‘de schouder’ of ‘de rug’.

Zo zie je b.v. dat hoofdpijn/nekklachten het gevolg kunnen zijn van het omslaan van de enkel met sporten of wandelen. Het gevolg hiervan is dat de enkel blokkeert of op een aangepaste manier gaat bewegen. Hierbij gaat het lichaam compenseren om toch zo goed mogelijk te kunnen bewegen: b.v. iets meer strekken in de onderrug, wat draaien vanuit de heup, een kleine rotatie in de nek en kan weer enigszins goed lopen. Na verloop van tijd kan het lichaam dit niet meer goed compenseren in de nekregio en krijgt u hierdoor opeens hoofdpijnklachten. Dit is een van de vele voorbeelden die wij in de praktijk zien.

Wij richten ons dus altijd als eerste op de oorzaak van het probleem (b.v. de enkeldistorsie) en vinden het heel belangrijk om verder te kijken dan ‘de pijn’.

Het meest voorkomende voorbeeld wat wij meegeven aan onze patiënten:

Op het moment dat de lamp in de woonkamer niet meer functioneert, wilt dat niet altijd automatisch zeggen dat de fitting van de lamp kapot is. Er kan ook een probleem in de schakelaar of de kabel zitten, zo werkt het menselijk lichaam ook. De oorzaak van het probleem kan ergens anders zitten dan de plek waar iemand pijn heeft.

Andere specialisaties

Manuele Therapie van de Viscerale Fascia
Dit is een fascia therapie om spanningen en problemen in de buik en thorax op te lossen. Denken aan bijvoorbeeld…
Lees meer
Braces
Indien u tijdens uw dagelijkse activiteiten, het werk of tijdens het sporten gebruik moet maken van een brace, kunt u…
Lees meer