Koen van de Winkel

In 1993 heb ik de opleiding tot fysiotherapeut aan de Internationale Academie voor Fysiotherapie te Utrecht afgerond. Na een uitstapje naar Amerika ben ik sedert 1994 werkzaam in Swalmen, sinds 1997 als mede-eigenaar. In 2001 ben ik afgestudeerd als Master Manueel therapeut aan de Vrije Universiteit Brussel. In 2013 heb ik de opleiding tot Dry Needling therapeut behaald, waarin ik me in 2016 verder gespecialiseerd heb op het gebied van hoofdpijn en kaakklachten. Dry Needling gecombineerd met Manuele therapie blijkt in de praktijk tot zeer goede behandelresultaten te leiden. Ik werk dan ook met veel plezier en enthousiasme met deze technieken, aangevuld met de  nieuwste inzichten uit actuele cursussen.

Naast de genoemde opleidingen heb ik diverse cursussen gevolgd zoals Medische Trainings Therapie (MTT) en werk ik veel met het Mulligan-concept.

Inspirerend vind ik het om de oorzaak van de beperking/klacht te onderzoeken en hierna samen met de patiënt aan vooruitgang te werken. Het is van belang om bij iedere patiënt een goede inschatting te maken van de fase van weefsel herstel. Dit bepaalt welke techniek of combinatie van technieken toegepast worden, variërend van mobilisaties, Dry Needling, manipulaties, beginnende bewegingsoefeningen of het gebruik van trainingsapparatuur ter opbouw van de belastbaarheid.

Elke klacht is een puzzel die ik op de juiste manier wil oplossen.

Persoonlijk ben ik graag sportief bezig en vind ik het gezellig om met mijn gezin iets te ondernemen in de buitenlucht. We gaan graag op vakantie met onze vouwwagen.

Op zaterdag ben ik vaak aanwezig bij mijn zonen op het voetbalveld, ter assistentie en aanmoediging. Het is heerlijk om met de mountainbike dagelijks naar Swalmen te “crossen” en in mijn vrije tijd “een stukje verder”.

BIG 19042302504

Specialisaties

Master Manueel therapeut

Dry Needling

Mede-praktijkhouder