Medical Taping

Het Medical Taping Concept is een tape techniek waarmee veel klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat behandeld kunnen worden. Binnen de fysiotherapie wordt deze manier van tapen enerzijds gebruikt bij het behandelen van orthopedische klachten (spieren, pezen, banden, gewrichten). Anderzijds wordt het toegepast binnen de oedeemtherapie, om de afvoer van lymfevocht te bevorderen. Dit wordt ook wel lymfetaping genoemd.

Het Medical Taping Concept is afkomstig uit Japan en is ontstaan vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel zijn om gezondheid te behouden of te herstellen. Hier gaan ze er vanuit dat spieren niet alleen van belang zijn voor het mogelijk maken van beweging, maar ook voor de bloed- en lymfecirculatie. Als spieren niet goed functioneren kunnen er dus veel verschillende klachten ontstaan.
Eind 1998 is de tape techniek in Europa geïntroduceerd. In Nederland werd dit al snel opgepikt door artsen, fysiotherapeuten, oedeemtherapeuten en sportmasseurs. Tegenwoordig wordt dit concept toegepast in veel praktijken en ziekenhuizen. Ook in de sportwereld wordt er veel mee gewerkt bij het behandelen en voorkomen van sportblessures.

Andere specialisaties

Stress Urine-incontinentie
Binnen de praktijk bestaat de mogelijkheid om hulp te krijgen bij stress urine-incontinentie. Hierbij is men niet in staat de…
Lees meer
Podotherapie
Het kan zijn dat er zich bij u klachten voor doen aan de voeten, de knieën, of zelfs rug die…
Lees meer