Koen van de Winkel

In 1993 heb ik de opleiding tot fysiotherapeut aan de Internationale Academie voor Fysiotherapie te Utrecht afgerond. Na een uitstapje naar Amerika ben ik sedert 1994 werkzaam in Swalmen. In 2001 ben ik afgestudeerd als Master Manueel therapeut aan de Vrije Universiteit Brussel. In 2013 heb ik de opleiding tot Dry Needling therapeut behaald, welke in 2016 verder gespecialiseerd is op het gebied van hoofdpijn en kaakklachten. Dry Needling gecombineerd met Manuele therapie blijkt in de praktijk tot zeer goede behandelresultaten te leiden. Ik werk dan ook met veel plezier en enthousiasme met deze technieken.

Naast de genoemde opleidingen heb ik diverse cursussen gevolgd zoals Medische Trainings Therapie (MTT), het Mulligan-concept, Kinetic control en ben ik als mede-praktijkhouder bedrijfshulpverlener (BHV).

Inspirerend vind ik het om de oorzaak van de beperking/klacht te onderzoeken en hierna samen met de patiënt aan vooruitgang te werken. Het is van belang om bij iedere patiënt een goede inschatting te maken van de fase van weefsel herstel. Dit bepaald welke techniek of combinatie van technieken toegepast worden, variërend van mobilisaties, Dry Needling, manipulaties, beginnende bewegingsoefeningen of het gebruik van trainingsapparatuur ter opbouw van de belastbaarheid. In mijn visie moet je mensen niet met één bepaalde techniek behandelen, maar moeten verschillende technieken zo nodig gecombineerd worden. Er zijn meerdere factoren die elkaar wederzijds beïnvloeden.

Elke klacht is een puzzel die ik op de juiste manier wil oplossen.

Persoonlijk vind ik het gezellig om met mijn gezin iets te ondernemen in de buitenlucht, sportief bezig te zijn en ik ga graag op kampeervakantie.

BIG19042302504

Specialisaties

Master Manueel therapeut

Dry Needling

Mede-praktijkhouder